Biofeme

1.200 RSD

POPUST OD 20% UZ KUPON KOD

Pakovanje: 60 softgel kapsula
Sastav kapsule: hladno cedjeno organsko ulje noćurka (250mg), hladno cedjeno organsko ulje boražine (250mg), glicerol, voda, ekstrakt bogat tokoferolom
Sertifikat: min.95% organski poljoprivredni sastojci

Kategorija:

Opis

Biofeme 

(Dodatak ishrani)

Softgel kapsule sa organskim uljima noćurka i boražine

Biofeme je dodatak ishrani na bazi ulja noćurka i boražine koji obezbedjuje unos gama linolenske kiseline (GLA).

Biofeme – glavne karakteristike:

 • doprinosi održavanju normalnih funkcija hormonskog sistema
 • podržava normalan tok menstrualnog ciklusa
 • doprinosi očuvanju zdravlja kože i zglobova
 • pomaže održavanje normalnog krvnog pritiska i vrednosti lipida i holesterola u krvi
 • Dnevna doza obezbedjuje 160mg omega 6 – gama linolenske kiseline
 • Prirodan proizvod
 • Sadrži min. 95% organski sertifikovanih sirovina
 • Pakovanje: 60 softgel kapsula
 • Zemlja porekla: Belgija

Aktivni sastojci po softgel kapsuli: hladno cedjeno devičansko ulje noćurka (250mg), hladno cedjeno ulje boražine (250mg), od toga omega 6 – gama linolenska kiselina (80mg).

Ostali sastojci: kapsula – svinjski želatin, glicerol, voda, antioksidans – ekstrakt bogat tokoferolom.

Način upotrebe: 1 softgel kapsula 2 puta dnevno uz obrok.

Upozorenja:

Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju: poremećaj koagulacije, teško ostećenje jetre, epilepsiju, šizofreniju, kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju.

Mogući neželjeni efekti proizvoda su: glavobolja, mučnina, povraćanje, bolovi u stomaku. Prestati sa korišćenjem proizvoda 2 nedelje pre hirurške intervencije. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomena:

Dodaci ishrane nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja:

Čuvati na suvom i hladnom mestu, zaštićeno od svetlosti.

Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 13022/2018 od 13.08.2018.god.

 

DODATNE INFORMACIJE

Žuti noćurak (Oenothera biennis) je biljka prvobitno pronadjena u Meksiku i Centralnoj Americi. Naziv je dobila po žutim cvetovima koji se u večernjim satima otvaraju a rano ujutru zatvaraju. Žuti noćurak je jedna od najfascinantnijih biljaka u istoriji medicine. Starosedeoci su ga pored kulinarstva koristili i za tretiranje kožnih problema, modrica i astme. U Evropu je žuti noćurak donet u 18.veku kada su samo botaničari bili upoznati sa njegovim koristima, medjutim prvu naučnu potvrdu dobija 1917.godine kada je otkriveno da je ulje ove biljke bogato omega 6 gama-linolenskom kiselinom.

Boražina (Borago officinalisje biljka karakterističnog zvezdastog cveta plavičaste boje. Samonikla je u Sredozemlju i južnoj Evropi, medjutim uzgaja se u celom svetu. Rimljanima je boražina bila poznata kao “biljka radosti”, pa su je često koristili kao antidepresiv. U Srednjem veku bila je popularna za različita zapaljenja, protiv reumatizma i srčanih problema.

Ulje noćurka i ulje boražine dobijaju se hladnim cedjenjem semena biljaka. Ona su izvrstan izvor omega 6 masnih kiselina. Njihova tajna krije se u gama-linolenskoj kiselini (GLA) koja kod ulja noćurka čini 9% a boražine 20%.

Najvažnije omega 6 masne kiseline su:

 • linolna (LA),
 • gama linolenska (GLA),
 • arahidonska kiselina (AA).

LA se smatra esencijalnom masnom kiselinom koju čovekov organizam ne može da sintetiše, dok se GLA i AA mogu dobiti iz linolne kiseline. Medjutim u nekim situacijama i pod uticajem mnogobrojnih faktora ova konverzija može biti otežana. Upravo iz tih razloga gama linolenska kiselina se u odredjenoj meri može unositi preko biljnih ulja.

Gama linolenska kiselina (GLA) je veoma značajna za održavanje ravnoteže kompletnog organizma, upravo i kada se govori o normalnom odnosu omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Rezultati velikog broja istraživanja ukazuju da bi omega 6 masne kiseline mogle povoljno da utiču na nivo holesterola i lipida u krvi, krvni pritisak, zdravlje kože i zglobova i u održavanju zdravlja hormonskog sistema.

Go to Top