Herba Sept 230ml – Probotanic

875 RSD

Neto: 230ml
Pakovanje: staklena ambalaža 
Sastav: mešavina etarskih ulja i biljne vode divljeg origana
Izrađen od 99% organskih sertifikovanih sirovina
Standardi: ISO 9001:2015, HACCP i HALAL

Opis

Herba Sept 230ml

Herba Sept je prirodni koncentrovani oralni rastvor i antiseptik za higijenu usne duplje i ždrela.

Herba Sept rastvor – glavne karakteristike:

– snažan prirodni oralni antiseptik
– za redovnu zaštitu sluznice usne duplje i ždrela
– pomaže kod oboljenja usne duplje, desni i ždrela
– ublažava simptome suvog, nadraženog i bolnog grla
– ublažava simptome upale desni
– laboratorijski potvrdjeno antibakterijsko i antigljivično dejstvo
– za prijatan i osvežavajući dah
– prirodan proizvod
– ne sadrži alkohol, veštačke boje, zaslađivače i gluten
– pogodan i za decu starosti od 3 god.

Sastojci:
Biljna voda, prirodno-identična aroma mentola, esencijalno ulje divljeg origana, mente, žalfije, timijana i karanfilića. Herba Sept rastvor ne sadrži alkohol, konzervanse, veštačke boje, zasladjivače i gluten.
Herba Sept može biti zamućen zbog prirodnih sastojaka.

Način upotrebe:
Pre svake upotrebe intenzivno promućkati Herba Sept rastvor.
Herba Sept rastvorom ispirati usnu duplju i grlo 2-3 puta dnevno posle jela.
Može se koristiti nerazblažen ili razblažen sa vodom kod mlađe populacije i dece, u odnosu 1:2 i 1:3 u korist vode. Laboratorijski je potvrdjeno da Herba Sept zadržava svoja antibakterijska svojstva i u razblaženjima 1:1, 1:2 i 1:3 u korist vode.
Pogodan je za decu starosti od 3 godine. Herba Sept upotrebiti u roku od 6 meseci nakon otvaranja.

Način čuvanja:
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi.

Proizvođač: Baltik Junior doo, Vučićev prolaz 20A, Beograd. Srbija

Zemlja porekla: Srbija
Broj lota i rok upotrebe su označeni na pakovanju.

Upozorenja:
Herba Sept je namenjen za lokalnu upotrebu i ne sme se gutati odnosno piti.
Osobe alergične na neki od sastojaka ne bi trebalo da koriste preparat.

****

Herba Sept je izradjen od najkvalitetnijih biljnih sirovina koja imaju potvrdjena antibakterijska i antigljivična svojsta. Herba Sept je analiziran na Biološkom institutu “Siniša Stanković” iz Beograda. Rezultati istraživanja su impresivni.

Herba Sept DOKAZANO uspešno eliminiše i sprečava rast štetnih bakterija i gljivice u usnoj duplji:
Streptococcus pyogenes,
Streptococcus mutans,
Streptococcus salivarius,
Streptococcus sanguis,
Pseudomonas aeruginosa,
Proteus mirabilis,
Staphylococcus aureus i
MRSA – methicilin – rezistentni Staphylococcus aureus,
Candida albicans i
Candida krusei
.

Pročitajte kompletno istraživanje (pdf) 

***

Streptococcus pyogenes najčešće izaziva upalu nosa i ždrela, streptokoknu anginu, šarlah, upalu orgaana za disanje, crveni vetar i gnojne infekcije kože. Ukoliko se pravovremeno ne započne terapija može doći do komplikacija u vidu upale sinusa, srednjeg uva, upale moždanih ovojnica i reumatske groznice.

Streptococcus mutans su odgovorne za nastanak zubnog karijesa koji će napraviti idealno tlo za parodontozu i upalu desni. U 30-40% slučajeva kao najozbiljnija komplikacija može nastati bakterijski endokarditis odnosno zapaljenje srčanih zalistaka.

Staphylococcus aureus naziva se još i zlatnom stafilokokom. Ono što ovu bakteriju čini jedinstvenom su brojni mehanizmi otpornosti na antibiotike. Naime, bakterija je stvorila brojne načine kako da se obrani od delovanja antibiotika što stvara probleme u lečenju infekcija koje ona izaziva.
Stafilokoke najčešće dovode do upale sluznice nosa i grla, ušiju, sinusa, a neretko izazivaju i upalu pluća. Preko krvi i limfe mogu da izazovu i sekundarne infekcije poput osteomijelitisa, artritisa, meningitisa i endokarditisa, a posebno su u osetljive osobe sa smanjenim imunim odgovorom.
Oralna kandidijaza je gljivična infekcija usne duplje najčešće izazvana Candidom albicans, i do njenog nastanka dolazi kada se pod uticajem nekog lokalnog ili sistemskog faktora poremeti normalna flora usne šupljine. Simptomi oralne kandidijaze su beličaste naslage na jeziku i u usnoj duplji, loš zadah, otečena donja usna, ukus metala u ustima, krvarenje desni, osetljivost i bol u ustima.

Na Biološkom Institutu “Siniša Stanković” u Beogradu, urađeno je poređenje Herba Sept-a sa najčešće korišćenim komercijalnim antibioticima  i antimikoticima, pri čemu je Herba sept kako u maloj koncentraciji tako i u različitim razblaženjima pokazao svoju efikasnost, odnosno sprečio je rast bakterija i gljivica bez pojave rezistencije, dok su mnogi antibitici korišćeni u istraživanju pokazali neefikasnost zbog otpornih sojeva mikroorganizama. 

Herba Sept je prirodni proizvod, bez alkohola koji u svom sastavu sadrži eterična ulja divljeg origana, timijana, žalfije, karanfilića, peperminta.
Eterična ulja divljeg origana, timijana i žalfije smatraju se jakim prirodnim antibioticima , primarno zbog svojih antimikrobnih, antizapaljenskih i antiseptičkih svojstava. Zajedno sa antioksidantnim osobinama ulja karanfilića i analgetskim dejstvom ulja peperminta predstavljaju idealnu kombinaciju u borbi protiv bakterija i gljivica koji izazivaju infekcije usne duplje, desni i ždrela.

Go to Top