Herba Sept strong 30ml – Probotanic

350 RSD

Neto: 30ml
Pakovanje: plastična ambalaža sa sprejom
Sastav: mešavina etarskih ulja i biljne vode divljeg origana
Izrađen od 97% organskih sertifikovanih sirovina
Standardi: ISO 9001:2015, HACCP i HALAL

Opis

Herba Sept strong

(Dodatak ishrani)

Herba Sept strong je oralni sprej sa antiseptičnim dejstvom koji se preporučuje kod infekcija usne duplje, desni i ždrela. Efikasno sredstvo za prirodno lečenje upale desni.

– doprinosi zaštiti sluznici usne duplje i ždrela
– pomaže kod suvog, nadraženog i bolnog grla
– ublažava simptome upale desni
– za prijatan i svež dah
– Herba Sept strong ne sadrži alkohol, veštačke boje, zaslađivače i gluten.
– 97% organski sertifikovane sirovine
– laboratorijski potvrdjenog dejstva protiv najčešćih bakterija i gljivica u usnoj duplji
– pogodan za ličnu upotrebu, lak za nošenje i korišćenje

Sadržaj aktivnih sastojaka: organsko etarsko ulje divljeg origana (Origanum munitoflorum), Etarsko ulje nane (Mentha piperita), Etarsko ulje žalfije (Salvia officinalis), Etarsko ulje timijana (Thymus vulgaris), Etarsko ulje karanfilića (Syzygidum aromaticum).

Ostali sastojci: organska voda divljeg origana, Origanum minutiflorum, aroma mentola.

Način upotrebe:
– Deca od 3-12 godina : po 1-2 raspršivanja 3 puta dnevno
– Odrasli i deca preko 12 godina : po 2-3 raspršivanja 5-6 puta dnevno
Pre svake upotrebe obavezno promućkati.

Upozorenja:
Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mladjoj od tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomena:
Preparat nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.
Herba Sept strong može biti zamućen zbog prirodnih sastojaka.

Način čuvanja:
Čuvati na suvom i tamnom mestu, na sobnoj temperaturi.

Proizvođač: Baltik Junior doo, Vučićev prolaz 20A, Beograd. Srbija

Zemlja porekla: Srbija
Broj lota i rok upotrebe su označeni na pakovanju.
Odobrilo Ministarstva zdravlja Republike Srbije – rešenje broj 10327/2017 od dana 13.3.2017.

****

Ostale važne informacije:
Herba Sept strong je analiziran u Biološkom institutu “Siniša Stanković” Univerziteta u Beogradu. Rezultati istraživanja su impresivni i potvrdili su da Herba Sept strong uspešno eliminiše vodeće štetne mikroorganizme u usnoj duplji i sprečava njihov dalji rast.

 

****

Herba Sept je izradjen od najkvalitetnijih biljnih sirovina koja imaju potvrdjena antibakterijska i antigljivična svojsta. Herba Sept je analiziran na Biološkom institutu “Siniša Stanković” iz Beograda. Rezultati istraživanja su impresivni.

Herba Sept strong DOKAZANO uspešno eliminiše i sprečava rast štetnih bakterija i gljivica u usnoj duplji:
Streptococcus pyogenes,
Streptococcus mutans,
Streptococcus salivarius,
Streptococcus sanguis,
Pseudomonas aeruginosa,
Proteus mirabilis,
Staphylococcus aureus i
MRSA – methicilin – rezistentni Staphylococcus aureus,
Candida albicans i
Candida krusei
.

Pročitajte rezultate istraživanja (pdf)

****

Streptococcus pyogenes najčešće izaziva upalu nosa i ždrela, streptokoknu anginu, šarlah, upalu orgaana za disanje, crveni vetar i gnojne infekcije kože. Ukoliko se pravovremeno ne započne terapija može doći do komplikacija u vidu upale sinusa, srednjeg uva, upale moždanih ovojnica i reumatske groznice.

Streptococcus mutans su odgovorne za nastanak zubnog karijesa koji će napraviti idealno tlo za parodontozu i upalu desni. U 30-40% slučajeva kao najozbiljnija komplikacija može nastati bakterijski endokarditis odnosno zapaljenje srčanih zalistaka.

Staphylococcus aureus naziva se još i zlatnom stafilokokom. Ono što ovu bakteriju čini jedinstvenom su brojni mehanizmi otpornosti na antibiotike. Naime, bakterija je stvorila brojne načine kako da se obrani od delovanja antibiotika što stvara probleme u lečenju infekcija koje ona izaziva.
Stafilokoke najčešće dovode do upale sluznice nosa i grla, ušiju, sinusa, a neretko izazivaju i upalu pluća. Preko krvi i limfe mogu da izazovu i sekundarne infekcije poput osteomijelitisa, artritisa, meningitisa i endokarditisa, a posebno su u osetljive osobe sa smanjenim imunim odgovorom.
Oralna kandidijaza je gljivična infekcija usne duplje najčešće izazvana Candidom albicans, i do njenog nastanka dolazi kada se pod uticajem nekog lokalnog ili sistemskog faktora poremeti normalna flora usne šupljine. Simptomi oralne kandidijaze su beličaste naslage na jeziku i u usnoj duplji, loš zadah, otečena donja usna, ukus metala u ustima, krvarenje desni, osetljivost i bol u ustima.

Na Biološkom Institutu “Siniša Stanković” u Beogradu, urađeno je poređenje Herba Sept-a sa najčešće korišćenim komercijalnim antibioticima ospamoxom, pancefom, cefaleksinom, streptomicinom, klacidom i antimikotikom nistatinom, pri čemu je Herba sept kako u maloj koncentraciji tako i u različitim razblaženjima pokazao svoju efikasnost, odnosno sprečio je rast bakterija i gljivica bez pojave rezistencije, dok su mnogi antibitici korišćeni u istraživanju pokazali neefikasnost zbog otpornih sojeva mikroorganizama. 

Herba Sept je prirodni proizvod, bez alkohola koji u svom sastavu sadrži eterična ulja divljeg origana, timijana, žalfije, karanfilića, peperminta.
Eterična ulja divljeg origana, timijana i žalfije smatraju se jakim prirodnim antibioticima , primarno zbog svojih antimikrobnih, antizapaljenskih i antiseptičkih svojstava. Zajedno sa antioksidantnim osobinama ulja karanfilića i analgetskim dejstvom ulja peperminta predstavljaju idealnu kombinaciju u borbi protiv bakterija i gljivica koji izazivaju infekcije usne duplje, desni i ždrela.

Go to Top