Probotanic – Organsko ulje košpica kajsije – 20ml

Cena: 1.320 RSD

Sastav: 100% čisto i prirodno ulje od košpica kajsija (seme),
Neto: 20ml
Način obrade: Hladno cedjeno
Proizvodene po standardima Organske proizvodnje (Srbija, EU), ISO 9001:2008, ISO 14001, OHSAS 18001, HACCP i HALAL.
Lat: Prunus armeniaca
Pakovanje: staklena ambalaža sa staklenom pipetom

 

Šifra proizvoda: ULJEKAJSIJAORG Kategorije: , , , ,
Product Description

Ulje košpice kajsija je jedno od najboljih ulja za kožu lica. Hidrira kožu, neguje i hrani. Ne ostavlja masne tragove na koži.
Najčešće se koristi kod kože sklone bubuljicama i aknama.

Primena:
Za negu kože: Ulje od košpica kajsija efikasno omekšava i vlaži suvu i stariju kožu. Koža lako upija ovo ulje, a ulje ne ostavlja masne tragove na koži. Nekoliko kapi staviti izmedju dlanova i masirati kožu. Za masiranje kože glave ulje malo zagrejati, a onda masirati.
Aromaterapija: Ovo ulje se koristi kao bazno ulje u aromaterapiji, a njegovim mešanjem sa drugim eteričnim uljima sprečava njihovo isparavanje.
Dijetetske prednosti: Koristi se kao preliv kod salata, jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima A i E. Sličnog je ukusa bademovom ulju.
Medicinske svrhe: Prema holističkom pristupu, ovo ulje se oralno unosi za sprečavanje kašlja, bronhitisa i kao laksativ.
Istraživanja: Sveže košpice kajsija sadrže vitamin B17 (Leatril), za koji se tvrdi i veruje da truje kancerogene ćelije. U ovom slučaju konzumirati prema uputstvu iskusnih travara i nutricionista. Za više informacija kliknite ovde.
Upozorenje: Oralno konzumiranje se ne preporučuje deci. Čuvati na tamnom i hladnom mestu.