Probotanic – Ulje crnog bibera 10ml – Rok: 19.5.2019.

570 RSD

Nema na zalihama

Nema na zalihama

Neto: 10ml
Pakovanje: staklena ambalaža sa kapaljkom
Sastav: 100% čisto i prirodno esencijalno ulje crnog bibera, nerazblaženo, bez aditiva i primesa
Latinski naziv: Piper nigrum
Standardi: ISO 9001:2015 i HALAL

Šifra proizvoda: CRNIBIBER-3 Kategorija:

Opis

Ulje crnog bibera

Za spoljašnju upotrebu

  • Pogodno ulje za bolove u koštano-zglobnom sistemu i reumatične probleme
  • Povećava pokretljivost zglobova i mišića, oslobađa od osećaja ukočenosti
  • Poboljšava perifernu cirkulaciju
  • Ublažava grčeve i umor nakon intezivnog fizičkog napora
  • Otklanja mentalni umor, poboljšava protok mentalne energije
  • Smanjuje fine bore, tonira kožu i razgrađuje celulit pod kožom

Uputstvo za spoljašnju upotrebu : u 100ml jestivog ulja rastvoriti 30-50 kapi ulja bibera. Mazati bolna mesta dva tri puta na dan. Poželjno je nanositi ulje na čistu i vlažnu kožu (jer tako ulje bolje prodire u kožu). Ova mešavina ulja se koristi i za negu kože (ujutru i uveče staviti par kapi rastvorenog ulja na čistu i vlažnu kožu, posle 20min. isprati mlakom vodom).

Za vlažnu inhalaciju : u pola litra vruće vode dodati 2-3 kapi ulja crnog bibera, pa udisati lekovito isparenje 3-5 minuta.

Mere opreza :  Ne savetuje se kod trudnica, dojilja i dece.

DODATNE INFORMACIJE

Lekovita svojstva crnog bibera ( Piper Nigrum ) su mnogostruka. Poznat je još od davnina u tradicionalnoj indijskoj, kineskoj i ajuverdskoj medicini a opisan je i u mnogim farmakopejama kao sastojak različitih pripravaka. Kao veoma važan i skupocen začin, bio je poznat Grcima i Rimljanima dok su u srednjem veku njime palaćani porez i ostali nameti, odakle i potiče izraz „ papreno skup “.

Ulje crnog bibera ima snažno termičko dejstvo. Ublažava bol u mišićima uključujući i sve druge bolove povezane sa reumatizmom. Jedinjenje piperin koje se nalazi u eteričnom ulju crnog bibera, odgovorno je za njegovo analgetsko dejstvo. To je prirodni neutralizator bola koji prodire duboko u mišiće i zglobove, smanjuje nagomilavanje produkata zapaljenja  i stimuliše oslobađanje toksina iz mišića u krvotok.

Stimuliše, ispunjava energijom i ojačava. Jedna studija iz 2002. godine pokazala je da udisanje mirisa esencijalnog ulja bibera izaziva porast koncentracije adrenalina u plazmi za oko 1,7 puta.