Probotanic – Ulje jojobe 50ml

780 RSD

Neto: 50ml
Pakovanje: staklena ambalaža sa kapaljkom
Sastav: hladno ceđeno-nerafinisano ulje jojobe
Latinski naziv: Simmondsia chinensis
Standardi: ISO 9001:2015 i HALAL

Šifra proizvoda: ULJEJOJOBE Kategorije: , ,

Opis

Ulje jojobe

Za spoljašnju upotrebu

Namena: Pogodno za negu kože, kose i noktiju.

Sastav: Hladno ceđeno, nerafinisano ulje jojobe (Simmondsia chinensis).

Način upotrebe:

Za negu lica: dva puta na dan, na čistu i vlažnu kožu naneti malu količinu ulja (dovoljno je 4-5 kapi), lagano masirati. Posle par minuta ako ostane uljani trag ukloniti ga papirnom maramicom i sledeći put koristiti manje ulja. Posle određenog vremena svakodnevne upotrebe može doći do zasićenja kože pa je potrebno napraviti pauzu 7-10 dana.

Za negu tela: malu količinu ulja naneti na čistu i vlažnu kožu, uvek laganim pokretima od periferije ka srcu.

Za negu kose: naneti određenu količinu ulja na koren kose (vlasište), ostaviti da deluje bar sat vremena pa oprati kosu na uobičajeni način.
Za pakovanje: 5-6 kašika ulja jojobe pomešati sa 5-6 kašika maslinovog ulja zagrejati na tihoj vatri pa mešavinu ulja naneti na celu dužinu kose. Umotati kosu toplim peškirom i ostaviti da deluje bar 2-3 sata, pa oprati kosu blagim šamponom.

Za negu noktiju: naneti malu količinu ulja na nokatnu ploču i okolnu kožu, ostaviti da ulje deluje 10-15 minuta. Višak ulja ukloniti papirnom maramicom.

DODATNE INFORMACIJE

Ulje jojobe je jedno od najkvalitetnijih ulja u nezi kože. Gotovo je bez mirisa i boje, a hemijska struktura je slična sebumu, stoga je veoma korisno za negu kako normalne tako i osetljive kože. Zahvaljujući miristinskoj kiselini koja se nalazi u jojobi, pogodno je za negu upaljene i nadražene kože. Izvrstan je ovlaživač svih tipova kože, stabilizuje pH i regeneriše kožu. Nezamenljiv je sastojak za poboljšanje elastičnosti kože.

Go to Top