Probotanic – Ulje semena peršuna 10ml – Rok: 24.6.2019.

355 RSD

Nema na zalihama

Nema na zalihama

Neto: 10ml
Pakovanje: staklena ambalaža sa kapaljkom
Sastav: 100% čisto i prirodno esencijalno ulje semena peršuna nerazblaženo, bez aditiva i primesa
Latinski naziv: Petroselinum crispum
Standardi: ISO 9001:2015 i HALAL

Šifra proizvoda: ULJEPERSUN-2 Kategorija:

Opis

Ulje semena peršuna

Za spoljašnju upotrebu

Esencijalno ulje semena peršuna se dobija parnom destilacijom semena peršuna.

  • Smanjuje bolove u mišićima i zglobovima
  • Olakšava menstrualne i reumatske tegobe
  • Poboljšava cirkulaciju i zagreva telo
  • Protiv nadutosti i gasova

Uputstvo za spoljašnju upotrebu: 30-50 kapi ulja semena peršuna razrediti u 100ml jestivog ulja i mešavinu koristiti za masažu. Pogodna upotreba za jačanje cirkulacije, menstrualne tegobe, bolne i upaljene zglobove i grčeve u mišićima.

Kod osetljivih osoba može doći do iritacije kože.

Za kupke: 5-10 kapi ulja semena peršuna pomešati sa 100g morske soli, pa dodati so u toplu vodu. Pogodno za: urinarne smetnje,nadutost i grčeve u stomaku, otoke, reumatske i menstrualne tegobe.

Mere opreza : Ne savetuje se kod trudnica, dojilja, dece mlađe od 12 godina, kod oblinih menstrualnih krvarenja i osoba koje boluju od epilepsije i šizofrenije.

DODATNE INFORMACIJE

Peršun nije nepoznata biljka na našim prostorima, pa tako ni blagotvorna delovanja ove biljke nisu zaboravljena. Većina stanovništva zna da se peršun koristi kod poremećaja urinarnog trakta kao i da čaj od peršuna izaziva pojačano lučenje tečnosti iz organizma. Peršun je bogat izvor vitamina K, beta karotena, vitamina C, gvožđa i folne kiseline. Osim toga, on sadrži priličnu količinu drugih vitamina i minerala, a takodje je niskokalorično. Ulje peršuna zadržalo je sve blagotvorne karakteristike biljke peršuna i tradicionalno nastavlja da pomaže kod svih poremećaja gde se i peršun kao biljka koristio sa dodatkom snage koju esencijalno ulje nosi u sebi.