Mnoge žene sanjaju da postanu majke. Nisu sve žene iste, ali mnogo sanjaju o porodici. Od dana kada su saznale da su u drugom stanju, pa sve do porodjaja, trudnice imaju puno pitanja. Neka od ovih pitanja su jednostavna, ali za neke nije lako dati pravi odgovor. Ako imate pitanja, morate da znate gde treba potražiti odgovore. Naravno, većinu odgovora zna vaš ginekolog, ali i ne mora da bude uvek tako.

Odgovore na vaša pitanja možete potražiti i na Internetu i na brojnim internet forumima. Postoji veliki broj web sajtova na kojima možete da pročitate broja iskustva ili savete, ali budite oprezni – ima puno neistina. Svaka žena je drugačija, pa odgovor koji važi za jednu trudnicu, ne mora da bude istinit i za drugu.

Puno odgovora možete saznati u razgovoru sa vašom majkom. Majke imaju veće iskustvo i mogu da vam pruže informacije koje ne možete naći na internetu. Majke mogu da znaju neke nasledne osobine vaše porodice i da vam daju ispravne informacije. Knjige su dobar izvor informacija. Informišite se, pratite trendove. Čak ni majke trudnica nekada ne mogu dati najnovije informacije jer je nauka mnogo napradovala u prethodnih par decenija, tako da saveremene metode lečenja i dijagnostika nisu postojali u to vreme.

Vaš lekar bi trebao da bude glavni izvor informacija, ako imate pitanja i zabrinuti ste. Neki simptomi su normalni, a neki su zabrinjavajući. U tom slučaju ne oslanjajte se na internet i knjige, već potražite mišljenje vašeg ginekologa. Ni jedno pitanje nije čudno, zato se ne ustežite sa pitanjima. Naravno, u slučaju iznenadnog krvarenja ili bola, hitno kontaktirajte vašeg ginekologa.